We recommend

Praag links

Taxi’s in Praag

Taxi's in Praag zijn relatief duur en de chauffeurs durven in de toeristische gebieden regelmatig te veel te vragen, vooral 's avonds laat.
De meest voorkomende klacht van bezoekers van Praag gaat vaak over de taxi’s. Na tientallen jaren van publiek eigendom zijn alle taxi's nu in particuliere handen, maar er zijn veel gewetenloze chauffeurs die erop uit zijn zo veel mogelijk te vragen. Om onaangename problemen te vermijden, geven we je enkele adviezen. Gebruik bij voorkeur geen taxi’s die aan de voorkant van stations of toeristische gebieden geparkeerd staan (in de buurt van het Wenceslasplein, het oude stadsplein enz.) Als je een taxi op straat moet aanhouden, vraag dan altijd vooraf naar de geschatte prijs of controleer de tarieven die vermeld staan op het portier van de passagiersdeur met de meter. We raden je aan de taxi via een telefoon te bellen of online te boeken. Vraag ze ook om de geschatte prijs voor je geplande reis. AAA Radiotaxi en Prague Airport Transfers zijn de beste bedrijven.


Attentie voor de klanten:

Elk wagen van de taxidienst moet voorzien zijn van een verlicht dakbord. waarop het woord TAXI zichtbaar vermeld staat.

Op beide voordeuren van de taxiwagen moet zichtbaar het evidentienummer, firmanaam, basistarief, kilometertarief en wachttarief vermeld staan.

Deze gegevens moeten overeenstemmen met de waarden die zijn ingetoetst in de taxameter.

Het wordt aanbevolen om de taxi te bestellen via een nonstop centrale, waar u ook naar de prijs vooraf kunt informeren.

Na het einde van elk rit is de chauffeur verplicht om een volledig ingevulde betalingsbon aan de klant af te geen. Deze kwitantie moet uit de printer van de taxameter geprint worden.